26 juni, 2024

IntelliTAG™ air io: revolutionaire sensor die inbraken detecteert en informatie geeft over de positie van het raam

Ramen


Als eerste op de Poolse markt introduceren wij de IntelliTAG™ air io sensor voor kiep- en draaikiepramen van PVC met Roto-beslag, die onzichtbaar voor de inbreker aan de binnenzijde van het raamkozijn is geplaatst. Deze sensor meldt niet alleen de verandering van de positie van het raam, maar ook elke poging tot forceren ervan.


In tijden waarin de veiligheid van het huis een prioriteit wordt, zou de IntelliTAG™ air io van Somfy in elk raam in huis moeten worden geplaatst. De sensor, waarvan de gevoeligheid kan worden ingesteld in de TaHoma-app, registreert en meldt elke opening, sluiting, kiepstand en trilling van het raam. Trillingen betekenen namelijk dat er iets tegen het raam slaat en dat het waarschijnlijk een poging tot inbraak is.


Zwarte scenarios

De hoofdtaak van de sensor, verbonden met de TaHoma® switch centrale en de speciale TaHoma-app, is het sturen van meldingen over de positie van het raam tijdens onze afwezigheid. Geprogrammeerde geavanceerde scenario’s in de app maken het mogelijk om op een incident te reageren, zelfs zonder onze tussenkomst. Met behulp van verschillende producten, zoals rolluiken met aandrijving of een geluidsalarm, kunnen de sensor en de app de inbreker afschrikken.

– In het kort komt het erop neer dat we een scenario hebben gepland voor het geval het raam trilt. De app laat automatisch de rolluiken zakken of schakelt het alarm in. Dit alles zorgt ervoor dat, zelfs als we bezig zijn met een vergadering op het werk, de app zelf kan omgaan met ongenode gasten. Kortom, Smart Home-oplossingen zorgen voor de veiligheid van ons huis – zegt Sebastian Langer, Product Manager rolluiken bij Eko-Okna.


Discretie en beschikbaarheid

Het product heeft een zeer belangrijke eigenschap: eenvoud. Dit is zichtbaar in de werking, de interpretatie van de resultaten, maar ook in de constructie en de voeding.

Het is draadloos, buitengewoon klein, slank en past in het beslag, waardoor de sensor volledig onzichtbaar is wanneer het raam gesloten is. Dit is een groot pluspunt voor gebruikers die al gewend zijn aan de onaantrekkelijke sensoren van de vorige generatie. Dit verbetert ook de veiligheid. De inbreker blijft onbewust dat het raam beveiligd is en de mogelijke beweging van het rolluik of het geluid van het alarm zal hem effectief afschrikken. Bovendien elimineert de draadloze werking het risico van beschadiging of manipulatie van buitenaf.

Draadloos werkend binnen het io-systeem, wordt de IntelliTAG™ air io sensor gevoed door twee AAAA-batterijen.

– Hun lage energieverbruik is meestal voldoende voor ongeveer twee jaar normaal gebruik. Het vervangen van de batterijen is eenvoudig en zorgt voor een continue bescherming van uw huis – legt Sebastian Langer uit.


Energie-efficiëntie

Bescherming tegen inbraak is slechts een van de voordelen die de IntelliTAG™ air io biedt. Dankzij deze sensor kunnen we ook de energie-efficiëntie van ons huis verhogen en zorgen voor lagere energierekeningen.

Het monitoren van de positie van ramen in het hele huis stelt ons in staat om snel te controleren of we ze niet per ongeluk open hebben laten staan wanneer we de kamer verlaten. Dit is vooral belangrijk in de winter, omdat het onnodig warmteverlies voorkomt.

Met behulp van de TaHoma® switch centrale kunnen we ook de stand van de rolluiken optimaliseren. Door te analyseren door welke ramen in de zomer het meeste zonlicht binnenkomt, kunnen we het schema voor het openen en sluiten van de rolluiken aanpassen, waardoor het energieverbruik voor koeling van kamers wordt geminimaliseerd.

Dankzij geavanceerde functies en naadloze integratie met het ecosysteem van het slimme huis, vertegenwoordigt IntelliTAG™ air io de toekomst op het gebied van raam- en huisbeveiliging.

Aandeel

Zie ook

Eko-Okna S.A.
Kornice, ul. Spacerowa 4
47-480 Pietrowice Wielkie
NIP: 6391813241, KRS: 0000586067